Tuina massage

Wat is Chinese Tuina massage?

Tuina massage is de voorloper van de bekende Japanse Shiatsu en wordt uitgesproken als Twie-na. Het betekent letterlijk “duw en pak”. Tuina is een eeuwen oude massagevorm en wordt toegepast in de Chinese gezondheidszorg. Het is een belangrijk onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).

De behandeling

Net als bij acupunctuur wordt er gewerkt met drukpunten die op energiebanen genaamd ‘meridianen’ liggen. Het is een vorm van acupunctuur, maar dan zonder naalden. Bij deze behandeling worden naalden vervangen door o.a. vingers, handpalmen en ellebogen. Ideaal voor mensen die bang zijn voor naalden, daardoor ook erg geschikt voor kinderen. Door een scala aan technieken wordt het lichaam dusdanig gemanipuleerd dat klachten, spanning en vermoeidheid afnemen of zelfs kunnen verdwijnen. Het is een krachtige en effectieve massage die diep in het spierweefsel en het bewustzijn doordringt.

Bij Tuina wordt er gewerkt volgens de Chinese gedachtegang, dat ziekte ontstaat als gevolg van een disbalans tussen Yin en Yang. Het doel van een Tuina behandeling is dan ook deze balans te herstellen c.q. te waarborgen. Dit is een andere insteek dan die van de Westerse geneeskunde. Daarbij wordt vaak allen naar de klacht gekeken en niet naar de dieperliggende oorzaak.

Tuina is voor zeer effectief bij behandelingen van spier-, pees- en gewrichtsklachten en aandoeningen die te maken hebben met stress.

Bij bijvoorbeeld klachten als :

klachten van de bewegingsapparaat

chronische pijn klachten

menstruatie problemen

hoofdpijn/migraine

slapeloosheid

Call Now Button