Zorgvergoeding

Vergoeding

Op dit moment loopt er een aanvraag bij beroepsvereniging VBAG met een ingangsdatum
van 01-01-2020 om Massagetherapie vergoed te krijgen.

Behandelingen van Massagepraktijk Amy Klappe worden dan door ziektekostenverzekeraars gezien als alternatieve geneeswijzen of natuurgeneeswijze.

Hierdoor wordt gedeeltelijke vergoeding per 01-01-2020 mogelijk vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering.

  • Een verwijsbrief is niet nodig
  • Een vergoeding valt buiten het eigen risico

LET OP!
Vergoeding alternatieve geneeswijzen valt niet onder de basisverzekering. Om een bezoek aan een beoefenaar van alternatieve geneeswijzen vergoed te krijgen, moet je vooraf een aanvullende verzekering afsluiten die dekking biedt voor alternatieve geneeswijzen. Niet ieder type behandeling dat onder de alternatieve geneeswijzen valt wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen. Neem voor het afsluiten van een aanvullende verzekering altijd contact op met de betreffende verzekeraar om zeker te zijn van een vergoeding.

De CZ-Groep waar CZ, OHRA en de Nationale Nederlanden onder vallen heeft eind 2018 besloten geen massage therapie meer te vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. Wat de CZ-Groep in 2020 gaat doen wordt half november 2019 bekendgemaakt.

Als je de massagetherapie vergoed wilt krijgen kijk dan goed of deze vergoed wordt. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je er nog tot eind 2019 ervoor kiezen om over te stappen naar een ander zorgverzekeraar.

Call Now ButtonMaak een afspraak